Menu

Beeldbank Groningen

?
terug naar deelnemerslijst

Stichting Historie Garrelsweer

De Stichting Historie Garrelsweer werd op gericht in 1986 en heeft ten doel foto’s , documenten en voorwerpen te verzamelen die betrekking hebben op Garrelsweer en onmiddellijke omgeving. Ons motto is “ In Heri Hodie Est “, wat zoveel betekent als “ In het verleden ligt het heden “.

 

In de afgelopen meer dan 25 jaar hebben wij een hele verzameling opgebouwd. Het dorpshuis Weesterheem heeft een groot gedeelte van de zolder aan ons afgestaan waar wij ons archief hebben ingericht. Regelmatig werken wij mee aan activiteiten zoals De Dag van de Noord Groninger Geschiedenis, evenementen in het dorp zoals de braderie tijdens de feestweek, Tocht om de Noord enz.

 

Ook organiseren wij regelmatig een expositie. Al een paar jaar hebben wij ons zogenaamde “ Kerkhof “ project. Een aantal mensen is bezig het oude kerkhof bij de voormalige Hervormde kerk op te knappen. In 2007, toen Garrelsweer 1050 jaar bestond, hebben wij een boek uitgegeven met de titel “ Van Gerleviswert tot Garrelsweer “ waarvan meer dan 600 exemplaren zijn verkocht. Elk jaar hebben wij een donateurs avond waarvoor een spreker over de Groninger geschiedenis wordt uitgenodigd. Donateurs betalen Euro 6.00 per jaar en hebben dan gratis toegang tot onze activiteiten. Heeft u oude foto’s van Garrelsweer dan willen wij deze graag scannen om toe te voegen aan onze collectie. 

 

Adresgegevens

Adres Rijksweg 43
PC/Plaats 9918 PC Garrelsweer
Contact G. Vos
Functie Voorzitter SHG
Contact 2 Tonnie Elderman
Functie Webmaster en Beheerder database
Telefoon 0596572761
Neem contact op
Bekijk de beelden van:

Stichting Historie Garrelsweer