Menu

Beeldbank Groningen

?
terug naar deelnemerslijst

Historische Kring Noordelijk Hunsingo

De Stichting Historische Kring Noordelijk Hunsingo is op 11 mei 1989 opgericht en heeft ten doel het bevorderen van de kennis van de geschiedenis in het algemeen en die van noordelijk Hunsingo in het bijzonder.
Zij richt zich daarbij met name op de Groninger dorpen Uithuizen, Uithuizermeeden, Usquert, Kantens, Roodeschool, Warffum en Zandeweer.
 
Aanvankelijk richtte de stichting zich vooral op het bijeenbrengen en veilig stellen van historische gegevens van verenigingen, instellingen en particulieren, die anders verloren dreigden te gaan in de gemeente Warffum.
Na de herindeling van de gemeenten ontstond de nieuwe gemeente Hefshuizen, later Eemsmond, waartoe ook de voormalige gemeente Warffum ging behoren.
Hierdoor werd het gebied, dat de stichting bestreek groter en werd uit elke kern van de nieuwe gemeente een bestuurslid gevraagd.

website: http://www.shknh.nl

bulletin

 Sedert 1990 geeft de Historische kring twee keer per jaar een bulletin uit met nieuws van de Historische Kring en worden de donateurs op de hoogte gehouden van allerlei activiteiten.  In elke aflevering worden ook historische artikelen over allerlei uiteenlopende onderwerpen, geschreven door meerdere auteurs, gepubliceerd.  De omvang van de bulletins varieert tussen 16 en 32 pagina's. In maart 2013 verscheen nummer 46.

De bestuurskamer van de Stichting Historische Kring Noordelijk Hunsingo in Huize Vriesenstein te Warffum.

Adresgegevens

Adres Ripperdadrift 16
PC/Plaats 9981 LH Uithuizen
Contact B.D. Poppen
Functie secretaris
Contact 2 K. Sikkema
Functie voorzitter
Telefoon 0595 43 48 25 (secr.)
0596 51 63 23 (voorz.)
Neem contact op
Bekijk de beelden van:

Historische Kring Noordelijk Hunsingo