Menu

Beeldbank Groningen

?
terug naar deelnemerslijst

Historische Vereniging Hoogkerk


Wat is het doel?

Het doel is de rijke geschiedenis van dit "dorp naast de stad" een bredere bekendheid te geven. Dorp naast een stad, dat is Hoogkerk! Legt u dit voor aan oudere bewoners in Hoogkerk en zij zullen dit met volle overtuiging beamen. Zij hebben nog dat trotse gevoel op hun dorp. Dat gevoel moeten ook de jongere en nieuwe bewoners hebben.

De HVH kan daarbij een handje helpen door het verzamelen en vastleggen van o.a. foto's, verhalen en rapporten van bouwhistorische en archeologische onderzoeken. Dit is alleen mogelijk met steun en aanreiking van het materiaal door derden. Hebt u foto's, documenten en/of kunt u zich een voorval of een verhaal van uw (groot)vader en/of (groot)moeder herinneren, neem contact op met de Historische Vereniging Hoogkerk of meldt het op Facebook.

Wat doet de vereniging?

  • Twee keer per jaar een ledenvergadering met aanvullend een lezing organiseren.
  • Drie keer per jaar het historisch tijdschrift Op de Hoogte uitgeven.
  • Het inventariseren en documenteren van aanwinsten, en foto's scannen die op Beeldbank Groningen worden geplaatst.
  • Op 4 mei en 23 mei bloemen leggen op de graven van de omgekomen bemanning van de Lancaster-bommenwerper op het kerkhof in de Kerkstraat, bij het gemeentelijk monument van Hoogkerk aan de Boeiersingel na de stille tocht en bij het monument ter nagedachtenis van deze bemanning in Dorkwerd/wijk Reitdieplanden. 
  • Een lesuur verzorgen voor groep acht op de school in de wijk Reitdieplanden over de omgeving en geschiedenis, met de achterliggende gedachte het monument in die wijk te laten verzorgen door de schooljeugd. 
  • In 2014 een ontmoetingsdag tussen de evacués vnl. uit Limburg en hun gastgezinnen uit de gemeente Hoogkerk betreffende de WOII-periode  organiseren.
  • Zie ook www.hvhoogkerk.nl en Facebook. 

        

Wapen van Hoogkerk

"Van azuur, een rechtsgewende en eene linksgewende krullelie, beide van goud, staande op een terras van sabel en een gouden klok in het schildhoofd. Het schild gedekt met eene van keel gevoerde kroon van goud met 3 fleurons en 2 paarlen."

 

 

 

 

Adresgegevens

Adres Gabriëlstraat 32
PC/Plaats 9744 KE Hoogkerk
Neem contact op
Bekijk de beelden van:

Historische Vereniging Hoogkerk