Menu

Beeldbank Groningen

?
terug naar deelnemerslijst

Cultuurhistorisch Centrum Oldambt

Het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt zet fotocollecties over de gemeente Oldambt op de Beeldbank. Het betreft fotoverzamelingen van de gemeente en de voormalige gemeentes Scheemda, Reiderland en Winschoten, maar ook van particulieren.

Het CHC is in het leven geroepen door de Stichting Geschiedschrijving Oldambt. Het doel van deze stichting is het bevorderen van de geschiedschrijving over het Oldambt in de breedste zin van het woord. Het CHC richt zich daarbij vooral op het voor breed publiek toegankelijk en beleefbaar maken van geschiedenis en erfgoed. Dit doet het CHC onder meer door het realiseren van publicaties, cultuurhistorische projecten, tentoonstellingen en andere activiteiten als Open Monumentendag. Ook vervult het CHC een spilfunctie in samenwerking tussen erfgoedorganisatie in de regio en beheert het de bespeling van het carillon van Winschoten

Het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt is momenteel tijdelijk gehuisvest in Scheemda, Esbörgstraat 1 (achterzijde oude gemeentehuis). Veel van het werk van het CHC wordt gerealiseerd door vrijwilligers, met een bezoldigde directeursfunctie van 0,4 fte. Vast aanspreekpunt voor de Beeldbank is Fokko Kuiper, werkzaam op dinsdag- en woensdagmiddag.

 Meer info: www.chcoldambt.nl 

 

Adresgegevens

Adres Esbörgstraat 1
PC/Plaats 9679 BS Scheemda
Contact Fokko Kuiper
Functie Beheerder Beeldbank CHC
Telefoon 06-12461849
Neem contact op
Bekijk de beelden van:

Cultuurhistorisch Centrum Oldambt